diumenge, 6 d’abril del 2008

LO CLARINET ÉS L'AIXADA, Miquel Àngel Marín

TEATRE FLOR DE MAIG, GRATALLOPS (PRIORAT)
DISSABTE 13 D’ABRIL A LES 7,30 VESPRE


VÍCTOR BOCANEGRA presenta LO CLARINETA ÉS L’AIXADA, Dietari de Músic (1994-1997), de Miquel Àngel Marín (publicat per Cafè Central i ed. L’Emboscall, 2007, a la col·lecció Black Mountain). Carles Hac Mor, en el pròleg, escriu: Hi albirem la relació íntima entre Marín i el seu instrument musical, la lluita que ha mantingut i manté per deslliurar-se de les convencions, el seu alliberament de la institució Música, la seva partiular subversió contra l’Imperi del Símil, la seva genuïna resistència individual davant la Dictadura del Sentit, la seva construcció d’una identitat com a músic i, indeslligablement, com a persona... Jo afegiria que no és un llibre sobre música, és música en mots. (Aquí, al bloc, podeu veure Miquel Àngel Marín a l’Heliogàbal, i al TePeKale, del sis de Març)

I UN CONCERT, Toré Honoré BOE, amb ORIGAMI BOE / ORIGAMI REPÚBLIKA + JAM OBERTA (ORQUESTRA DE LES MINES)

Boe, artista noruec, podria ser considerat com la connexió entre Dadà, Merz o la llarga tradició del collage i la música concreta. De vegades utilitza objectes quotidians amplificats, d’altres, enregistraments de camp. Mitjançant el processament de tot això, Boe crea un so personal, cristal·lí i diàfan, construït a partir d’elements microfísics, de l’atzar i del risc. L’estil d’aquest creador personal és difícilment comparable. La seva predilecció pels formats inusuals l’ha dut a treballar amb vinils, disquets o microcassets. La singular bellesa de la seva música respon a aquestes premisses, però també a l’atmosfera emocional dels espais que produeixen les seves accions en directe.

FET I FET, TOT ESTAVA DESTROSSAT; AIXÍ DONCS, EL QUE CALIA FER ERA ALGUNA COSA AMB ELS RESIDUS (Kurt Schwitters)

ORIGAMI BOE és part d’ORIGAMI REPUBLIKA, un col·lectiu de treball obert, coordinat des d’internet, fecundat a les Terres del Nord, i que funciona des de 1980. Més de 250 persones hi han participat amb una enorme aportació de gravacions, performances, concert i diverses transmedia artworks.