dijous, 29 de maig del 2008

V FIRA DEL LLIBRE EBRENC, MÓRA D'EBRE, 8 VI 08


11.15 h Primera tanda de PRESENTACIONS DE LLIBRES EBRENCS
Lloc: placa de la Cultura • recinte firal

VICENT PELLICER, Guia de les Terres de l'Ebre (Cossetània Edicions)
JOSEP ANTONI CARRÉGALO, Mont-roig. El patrimoni immaterial (Ass. Cult. Matarranya)
MARUTXI BALLESTER, La Sénia. Història i territori, (Onada Edicions»);
VÍCENT SANZ, Partida (Aeditors)
JOSEP GIRONÈS, La cabana (Cossetània Edicions)
JORDI PIJOAN i MANCL BARRERA, Tu no m’estimes (Llibres de l’Índex)
FERRAN GRAU, Rossell (1833-1923). La implantació del liberalisme (Onada Edicions) JOSEP SANCHO, Everest, la conquesta d’un somni (Onada Edicions)
JAVIER CABALLERO, Mar de sardines (Arola Editors).

11.45 h "Signam lo llibre"
lloc: placa de la Cultura • recinte firal

JOAN HILARI MUÑOZ i JOAN YEGUAS, Arquitectura religiosa i renaxentista a la Terra Alta (Patronat pro-Batea);
VICENT PELLICER, Guia de let terra de l’Ebre (Cossetània Edicions )
JOSEP ANTONI CARRÉGALO, Mont-roig. El patrimoni immaterial (Ass. Cult. Matarranya)
MARUTXI BAUESTER, La Sénia. Història i territori, (Onada Edicions»)
BENDI SUÁREZ, La maldad oculta (autor editor);
VÍCENT SANZ, Partida (Aeditors)
JOSEP GIRONÈS, La cabana (Cossetània Edicions)
JORDI PIJOAN i MANCL BARRERA, Tu no m’estimes (Llibres de l’Índex)
FERRAN GRAU, Rossell (1833-1923). La implantació del liberalisme (Onada Edicions);
MARIANO CEBOLLA, Els Ports de Beseit);
JOSEP SANCHO, Everest, la conquesta d’un somni (Onada Edicions)
JAVIER CABALLERO, Mar de sardines (Arola Editors).
ESTER SUÑÉ, Esperit de llima (Editorial Andorra).

I A MÉS
Litterarum · fira d'espectacles literaris
fira 2008
Divendres 6 de juny · 22.30 h Espectacle "Contahistòries per a adults: rondalles i llegendes”, a càrrec de narradors i músics dels Països Catalans. Aquest espectacle literari va adreçat al públic adult i s’inspira en aspectes diversos de la literatura popular i la rondallística ebrenca. Lloc: Pub Sota de Copes, de Móra d’Ebre. Entrada gratuïta.
Dissabte 7 de juny · 22 h L’espectacle “De l’Ebre al Mississipí”, a càrrec del grup La Soul Machine, de Falset. Aquest espectacle mesclarà clàssics de la música funky, soul, blues i rock amb lletres d’autors prioratins i ebrencs. Lloc: La Llanterna Teatre Municipal. Preu entrada: 2 €.
Diumenge 8 de juny · 10.45 h Concert literari a càrrec de l’Escola i Banda de Música La Ginesta, de Ginestar, que interpretarà diverses peces musicals típiques de les Terres de l’Ebre, tot intercalant-hi la lectura de textos literaris, amb la participació del poeta Albert Guiu. Lloc: plaça de la Cultura · recinte firal. Entrada gratuïta.
11.30 h Espectacle familiar “Moguts per l’Ebre”, a càrrec de la Companyia Forani Teatre, de Cambrils. Aquest espectacle visual basat en el treball de titelles i objectes, música en directe i un treball actoral des del clown farà un viatge imaginari amb tota la canalla amb el Carrilet de l’Ebre. Lloc: Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre. Entrada gratuïta.
20.30 h Espectacle “Voldria tindre el talent · una terra plena de paraules”, a càrrec del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Aquest espectacle és un homenatge als vells cantadors de jota i a les moltes pàgines de poesia efímera que han escrit en la història de les lletres ebrenques, així com també hi trobareu evocacions a l’imaginari de la literatura ebrenca de tots els temps. Lloc: La Llanterna Teatre Municipal. Preu entrada: 3 €.

Enguany tots els espectacles que la Fira del Llibre Ebrenc estrena els engloba en una activitat anomenada Litterarum · fira d'espectacles literaris i té com a objectiu promocionar diversos espectacles al voltant de la literatura entre entitats, ajuntaments i empreses culturals.
Qualsevol empresa de gestió cultural, entitat que realitzen activitats literaries i ajuntaments que vulguin veure els espectacles per després poder-los contractar, poden contactar amb l'organització i rebran dos entrades gratuïtes. Més informació enviant un correu electrònic a
informacio@llibresebrencs.org