divendres, 15 de maig del 2009

LA NIT DELS MUSEUS ‘09: ‘COL•LECSONS’(MUSEU FREDERIC MARÈS),

LA NIT DELS MUSEUS ‘09
Museu Frederic Marès
Dissabte, 16 de maig a les 20’30 i a les 23 hores


Nois i noies, amics, gent, poetes al vent!

Aquest dissabte una colla de 7 persones "desbrossarem" el Museu Marès en dos passis, a les 20.30 i a les 23 hores. Una horeta de flautes màgiques, ballarines emergint de pous, violins, màquines d'escriure convertits en instruments diabòlics, violes amb gambes i textos marcians. Tot això i més, totalment gratuït! pip-pip! Us adjuntem la nota de premsa escrita pels organitzadors. Si hi voleu assistir, cal que estigueu rondant pel museu ja abans del començament de les accions (jornada de portes obertes) o apropar-vos a recepció un xic abans i agafar una entrada gratix, que sinó, no us deixen entrar. De fet, comencem a recepció...un salut, un petó, un botó d'alegror!

aN/Driy i caT(a/l)Ina




‘Col·lecsons’(Museu Frederic Marès)
Un itinerari surrealista –amb textos, danses i sons– per les col·leccions del museu

Una parella de visitants, camuflats entre la munió de ciutadans que aprofiten la suggestiva oferta de ‘La Nit dels Museus’ per a endinsar-se en el riquíssim patrimoni que guarden els antics palaus de Ciutat Vella, comenten –en un diàleg a mig camí entre Ionesco i Groucho Marx– la onírica nit que se’ls prepara, d’inequívoques reminiscències berliozanes simfonia fantàstica. Davant seu, guiant la comitiva, un flautista i la seva ombra, que han eixit del pou, s’obren pas entre les més de seixanta-mil peces que el vell Marès va col·locar en aquest calaix de sastre que és avui l’antic Palau Reial Major.

Avivats pels sons i la dansa, capses de música, bicicletes, titelles, jocs i joguines, vestits i rellotges, vanos i pipes, bustos i talles, es desvetllen d’una letargia d’anys i s’apunten a la festa: ‘Col·lecsons’!!!. Tanmateix, com una premonició que el sinistre pou ens evocava, la nostra alegria serà efímera, perquè l’ombrívola cripta ens reserva una aparició fatal: un fantasma que, impel·lit pel so d’unes cordes esquinçades, ens assetjarà com un malson.


Catalina Girona - Andriy Antonovskiy guió/actors conductors
Margherita Bergamo acció corporal, teatre gestual, dansa
José Miguel Ruiz Zamarripa traverso
Diego de León typewriter (autòmata metal·lòfon)
Anna Casademunt viola da gamba
Anna Fernández violí

Idea i concepció
Joan Puigdellívol
Producció i coordinació
Stephanie Margaret Paff [Nia]
Regidoria
Romina Fusco

Dibuix anònim: intervenció de Catalina Girona a BROSSÀRIUM, Taca d'Oli, Reus 08