dilluns, 1 de juny del 2009

POLISH CHAMBER PHILHARMONIC I MIQUEL ÀNGEL MARIN AL METROPOL DE TARRAGONA, DL 2 VI 09


Dimarts, 2 de juny de 2009 Teatre Metropol, TARRAGONA
A les 20 hores

Any XLVII Curs 2008/2009
Activitat 2.186 Concert XXVIII
XXIV CICLE D’HIVERN
Curs 2008-2009

PROGRAMA

I

El barber de Sevilla, obertura Gioachino Rossini (1792-1868)

Concert per a clarinet núm. 2 en mi b M Ludwig Spohr (1784-1859)
Allegro.
Adagio.
Rondo. Alla Polacca

Miquel Angel Marín, clarinet
II

Simfonia núm. 3 en mi b M. op. 55 “Heroica” Beethoven (1770-1827)
Allegro con brío
Marxa fúnebre: Allegro assai
Scherzo. Allegro vivace
Final: Allegro molto

POLISH CHAMBER PHILHARMONIC

POLISH CHAMBER PHILHARMONIC ORCHESTRA: Fundada per Wojciech Rajski el 1982, la Polish Chamber Philharmonic Orchestra està constituïda per un grup de joves talents musicals que han arribat a solistes pel seus propis mèrits. El seu repertori està format per obres dels més importants compositors de totes les èpoques. Han tocat en les més famoses sales de tot el món, com la Salle Pleyel de París, el Teatro Real de Madrid, el Kennedy Center de Washington, el Gasteig de Munich, el Gewandhaus de Leipzig, el Musikverein i Grosser Konzerthaussaal de Viena, la Philharmonie a Berlín i a Sant Petersburg, la Musikhalle a Hamburg, el Concertgebouw a Ámsterdam i l’Auditori de Barcelona. També ha pogut tocar amb els solistes més importants del món, com Rostropovich, Zimmerman, Szeryng, Dumay, Geringas, Frantz, Kogan, Eschenbach, Arrau, etc. També ha fet enregistraments amb els segells EMI, Claves, Le Chant du Monde, Midas, Thorofon i Wifon.

Wojciech Rajski, director
Neix a Varsovia l’any 1948. Ha dirigit en importants festivals com el de Montpeller, Praga, Schleswig-Holstein, Passau, Varsovia, Ludwigsburg, Flandes, Gran Canaria i Copenhague, i totes les actuacions han merescut grans elogis i reconeixements. Sovint és convidat per dirigir a Mèxic, Grècia, Hongria, República Txeca, França, Anglaterra, Alemanya i Rússia. També ha tingut el plaer de col·laborar amb solistes de primera classe com Rostropovich, Zimmerman, Szeryng, Dumay, Geringas, Frantz, Kogan, Eschenbach y Arrau. Ha efectuat diversos enregistraments per als segells EMI, Le Chant du Monde, Claves, Bis, Midas, Thorofon, Wifon,

Andrea Capecci, piano
Italià, neix el 1984. Finalitza brillantment els estudis de piano. Obté importants premis en diversos concursos com Città di Pisa, Città di Acquasanta Terme (1996); Città di Moncalieri (1997); Mascia Masin di Sangemini (1998); Città di Camerin, Città di Cesenatico, Coppa pianisti d’Italia di Osimo (1999); Città di Torano Nuovo, Città di Guardiagrele (2002). Primer premi en el concurs Nei giardini dell’Aulòs in 1997 en Rimini i el 2000 en el certamen Città di Gabicce Mare. Premiat en importants concursos internacionals. Actualment realitza estudis de perfeccionament a Live Music Now/Yehudi Menuhin a Frankfurt.

Miquel Angel Marín, clarinet
Clarinetista nascut a La Cava -Deltebre, al Delta de l'Ebre. Ha estudiat a Catalunya, amb Antoni
Sebastià i Juli Panyella i a Alemanya, amb Wolfgang Meyer. Solista clàssic i músic de cambra
i orquestra; com a solista s'ha presentat amb les orquestres: Polnische Kammerphilarmonie (1997), de Cambra del Conservatori de Moscou (1998), do Norte (1998), Leos Janacek Ostrava (Festival Torroella de Montgrí, 2002), Cambra de Brno (Palau de València, 2003), Cambra de Vila-Seca (2006), Simfònica Martinu Zlin (2007); ha tocat amb els quartets Moyzes, Venus-Kapralova i Dafna (quartet resident de l'Orquestra Filharmònica d'Israel), els pianistes Dalton Baldwin, Eduardo Hubert, Sariel Maler i el clarinetista Wolfgang Meyer; ha format part de l'Orquestra do Norte (Portugal) i ha col.laborat amb les Orquestres Filharmonia de Galícia, Simfònica de Galícia i Cambra Filharmònica Txeca. Ha gravat per a Catalunya Música i Radiodifusió Portuguesa (RTP).El seu interès per altres manifestacions musicals l'ha portat a actuar en concerts de flamenc amb Duquende, accions poètiques amb Carles Hac Mor i Ester Xargay, pel.lícules de cine mut amb Carles Robert, i a compondre música per a teatre, dansa i vídeo. És professor de clarinet en el Conservatori de Vila-Seca. Ha publicat dos llibres, "Lo clarinet és l'aixada" (Emboscall i Cafè Central) i "Si el clarinet és l'aixada, l'orquestra és la fusteria" (Arola).
Foto: JA: Miquel Àngel Marín, Barcelona 2007