diumenge, 21 de novembre del 2010

PISSIGANYA, REVISTA DE POESIA PER A XIQUETS I XIQUETES

Amics del seny i de la rauxa,


La Martina Escoda i un servidor (Andreu Galan) acabem de crear Pissiganya.cat Revista de poesia per a xiquets i xiquetes de 0 a 100 anys.
Tot aquest projecte va tenir el seu origen ara fa 2 anys, concretament a Caldes d'Estrac, quan la Martina i jo, pocs minuts després d'haver-nos conegut, vam decidir que faríem alguna cosa junts adreçada als infants, però sense saber llavors encara EL QUÈ. Finalment ens arribà la inspiració i ara, per fi, us presentem el nostre projecte.

http://www.pissiganya.cat/ 
es tracta d'un web adreçat, d'una banda, als nens de les escoles de primària d'arreu dels Països Catalans i, de l'altra, als mestres i pares interessats a treballar la didàctica de la poesia.

La part del web adreçat als xiquets es compon de diverses seccions:

- Els teus versos, on pengem els poemes escrits i il·lustrats pels nens.

- Brossa nova, on pengem poemes visuals, cal·ligrames i altres tipus de continguts de caire més artístic relacionats amb la poesia.

- L'entrevista, que en aquest cas ha estat feta a Miquel Desclot.

- Enlairant versos, on penjarem vídeos de nens recitant els seus poemes (Aquesta secció està en preparació).

La part adreçada als adults es compon de:

Recursos per a mestres

- Compromís pissiganya

- Biblioteca

- Experiències d'aula

No dubteu a fer-hi una ullada i, sobretot, si us ve de gust, a afegir-nos al facebook de la revista http://www.facebook.com/pages/wwwpissiganyacat/305390324662 , ja que com més serem més riurem.

Au, au, esperem que us agrade i, sobretot, que difongueu la nostra nova proposta, que no cal dir que ens ha costat alguns esforços i hores de son que ara, tot d'una, comencen a paréixer-nos llunyans amb el caliu de les primeres visites i, sobretot, amb la recepció i difusió dels poemes que ens van arribant de les escoles d'aquesta nostra nació del BON DIA.

salut i versos!

Martina Escoda i Andreu Galan


IL.LUSTRACIÓ: POEMA de la secció Brossa Nova, LA JOTA escrit per Júlia, 6è, CEIP Orlandai, Barcelona