dissabte, 14 de gener del 2012

CARLES ANDREU: “LA INDIGNADURA DEL DRAGÓ-CONGA”, els dies 27 i 28 de gener 2012, a les 20.30 h NAU IVANOW

els dies 27 i 28 de gener 2012

a les 20.30 h


NAU IVANOW

- carrer Honduras 28-30 – metro Sagrera – LOCALITZACIÓ: http://maps.google.es/maps/place?hl=es&rlz=1T4SKPT_esES398ES399&gs_upl=0l0l0l11875lllllllllll0&um=1&ie=UTF-8&q=nau+ivanow&fb=1&gl=es&hq=nau+ivanow&hnear=0x12a4987126ed28f5:0x400fae021a40330,Barcelona&cid=9909478308718663864&ei=ltIRT9fELsWp-gbK9bHhAg&sa=X&oi=local_result&ct=map-marker-link&resnum=1&ved=0CCoQrwswAA


“LA INDIGNADURA DEL DRAGÓ-CONGA”
Artivisme Núm. 38 de Carles Andreu

( ...en català i diverses llengües... )

Es tracta de fer viure de forma artística -narració, música i cant- les vivències impressionants que mos han ofert los pobles mediterranis, primer los de la Riba Sud i acte seguit los de la Riba Nord: dits, fets, lemes, frases, idees, anècdotes…a través del relat d’un vell Dragó, Rebel amb Causa del Maig del 68 a París i reciclat a Barcelona, que fent un gran badall s’empassa tot d’una la centella tunisiana, revifa i surt disparat volant cap a la riba sud del Mediterrani on escolta, parla i canta a cada país vells cants de lluita que readapta a la nova realitat, i després ho fa a la riba nord i en diverses llengües. I, ja en turc, us dic: “Umut, Umut in sanda!” - “L’home, l’home i la llibertat!”.

Participants :

Carles Andreu : relat, adaptació dels cants i interpretació.
Miquel-Àngel Marín: clarinet i acordió,
Diego Burian: guitarra i trompeta;
Els Camps del Cinabri” format per Lina Giralt, Montserrat Marfany, Joan Vinuesa, Francesc Diaz i Melis i Toni Alonso

que, com sempre, tocaran en la zona de l’imprevist, de l’improvisat i,

Elena Puig, que traduirà parts del relat en la bella llengua plàstica dels signes.

Es presentarà també el llibre ètic Ningú ens representa. Poetes emprenyats, publicat per edicions Setzevents arran de les assemblees d'indignats de la Plaça Catalunya, i que al desembre va ser presentat a L'Horiginal.

"En la pràctica activista el grup és sempre aleatori car depèn de les circumstàncies i de les afinitats. Cal una certa complicitat entre els diversos participants per realitzar actes que intenten posar la realitat en evidència a força de cops poètics. Som doncs, forçosament, un grup circumstancial. Tirem la pedra i amaguem el braç!". Carles Andreu

Preu: 5€ i 3€ pels Amics de la Nau Ivanow.
Durada: 2 hores aprox. amb entreacte
Venda d'entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla

Carles Andreu, catalanoaragonès nascut a Sant Feliu de Llobregat, 1938, (Barcelona), es va instal•lar a París als anys seixanta i va estudiar a la Universitat del Teatre de les Nacions. Des de l'any setanta i tres practica una doble activitat musical i literària. Com a músic composa, canta i munta espectacles. En la seva activitat literària utilitza les seves tres llengües: català (de la Franja), espanyol i francès en obres de teatre, poesia, relats, traduccions i guions. Després del Maig del 68 participa en la fundació del col•lectiu cultural i artístic, collectif du 28 rue Dunois (París), forma el seu primer grup musical, Viva la Vida, i esdevé el cantant-improvisador d'un dels primers grups de fusió, L'Intercommunal Free Dance Music Orchestra, encapçalat pel pianista de free-jazz o ‘jazz lliure’, François Tusques. Vers 1984-85, troba la seva pròpia música en un llarg i apassionant treball de composició sobre poemes de César Vallejo. Una música feta d'una fusió de cant popular, de cante jondo, d'improvisació jazzística i de cant contemporani en un estil personal que certes persones han apropat al "Sprechgesang", el ‘cant parlat’ alemany. Actualment (2009) profunditza la seva coneixença del flamenc i composa sobre: "Tabacaria" (L'Estanc, o La tabaqueria, de Fernando Pessoa) del qual s'ha dit que era el més bell poema que s'ha escrit, esperant que li faci el do d'una nova revelació!

FOTO: Ja: M.A.MARÍN I CARLES ANDREU, Mas Cremànimes, Bouesia 2011