dissabte, 15 de setembre del 2012

A L'ENTORN DE MOZART, CONCERT D'ALBERT JULIÀ I MIQUEL ÀNGEL MARÍN. SANT FELIP NERI DE GRÀCIA, DS 22 ix 2012



A  L’ENTORN DE MOZART

CONCERT

ALBERT JULIÀ, piano
MIQUEL ÀNGEL MARÍN, clarinet

Interpretaran obres de:

FRANZ DANZI,
SIGISMUND VON NEUKOMM
i
KARL MARIA VON WEBER

Introducció amb una breu explicació de les obres: Albert Julià

Barcelona, dissabte, 22 de setembre de 2012-09-15 a les 20:00 hores

CLAUSTRE DE L’ORATORI DE SANT FELIP NERI DE GRÀCIA
Carrer del Sol, 8 (Montseny i Ros de Olano)

Donatiu: 5 euros

Més informació: 610 465 913



ALBERT JULIÀ

No recordem la data en què l’Albert va oferir el primer concert pels Amics de Mozart, sabem que ja fa alguns anys, quan encara vivia Mossèn Bosch (fundador de l’Associació a Barcelona), i va ser tota una revelació; perquè l’Albert no és solament un bon pianista sinó que és un músic complet, investigador de cada una de les obres que ens ha anat oferint en el decurs dels anys. Investigador no solament de la música i els seus creadors sinó també dels textos d’aquelles composicions cantades. Estudia els músics, els poetes i les circumstàncies històriques en què l’obra fou creada, i, el més important, sempre ens ha fet participar dels seus descobriments musicals, d’aquelles rares perles que ell només sap trobar.
Sempre ha pogut comptar amb excel·lents intèrprets de la veu o d’altres instruments que han secundat esplèndidament els seus projecte s musicals.

MIQUEL ÀNGEL MARÍN

La trajectòria musical d’aquest clarinetista és tan completa que esdevé inútil intentar resumir-la en aquestes quatre ratlles. Alumne i amic dels millors clarinetistes del món, docent de diverses escoles d’arreu d’Europa, ha col·laborat i ha actuat en nombroses orquestres de cambra de renom, tot viatjant a països tan llunyans com ara Israel o la República Txeca, i també ha estat membre de la companyia Dagoll-Dagom. No obstant això, en Miquel Àngel no és un clarinetista gaire habitual i en lloc d’abocar-se únicament en el món de la música clàssica, sempre ha preferit experimentar amb el seu instrument, tastar-lo tot i endintsar-se decididament dins els camins més curiosos que la música és capaç d’oferir-nos, des del flamentc amb el “cantaor” Duquende fins a la música cinematogràfica, acompanyant pel·lícules de cinema mut amb el pianista i compositor Carles Robert, passant per estrenes de música contemporània, performancs, música tradicional catalana i recitals poètics.
L’actuació del duo format per l’Alb i en Miquel Àngl de ben segur que no deixarà ningú indiferent, així doncs no us la perdeu.

[Del programa de mà]